ONZE REGELS

Gewoon omdat we graag duidelijk zijn

Wat superleuk dat je hond(en) bij ons vakantie komt vieren! We zullen onze uiterste best doen het verblijf zo leuk mogelijk te maken. Om dit te kunnen doen, moeten we wel een paar ‘regeltjes’ afspreken. Lees onderstaande dus even rustig door.

 1. Wij vangen in principe alleen teven op, geen reuen. Heb je echter een niet dominante, zeer sociale en goed luisterende, gecastreerde reu die goed samen kan met andere honden, neem dan even contact op. We kunnen dan eerst een afspraak inplannen om kennis te maken. Indien blijkt dat je reu goed past in onze roedel, kunnen hem alsnog in opvang nemen. Als je reu al eerder bij ons te gast is geweest, dan is hij natuurlijk gewoon weer welkom.
 2. We hebben het recht om, zonder verdere opgaaf van reden een hond te weigeren.
 3. Je dient te beschikken over een eigen WA-verzekering die ook schade dekt die is veroorzaakt door je hond tijdens zijn/haar verblijf bij ons.
 4. Hoewel wij er natuurlijk alles aan doen om je hond een veilig en plezierig verblijf te bezorgen, zijn wij niet aansprakelijk voor schade of letsel aan je hond of je eigendommen.
 5. Je hond dient minimaal 7 dagen voor aanvang van het verblijf bij ons volledig te zijn gevaccineerd tegen: Hondenziekte, Ziekte van Weil, Parvo en Kennelhoest (neus enting). Als je hond niet beschikt over bovengenoemde vaccinaties, kunnen wij hem/haar helaas niet toelaten.
 6. Het inentingsbewijs of dierenpaspoort waarin de enting is bijgeschreven dien je mee te nemen en blijft bij je hond in geval er onverhoopt een dierenarts nodig is (wat we natuurlijk niet hopen).
 7. Omdat je hond bij ons in huis is en samen met onze honden en die van andere gasten verblijft, dient hij/zij behandeld te zijn tegen vlooien en teken. Ook is het verstandig om de hond vooraf een wormenkuur te geven.
 8. De meeste honden weten van nature hoe ze zich moeten gedragen in een groep (roedel) en passen zich dan ook snel aan. Voorwaarde is wel dat je hond sociaal is en niet agressief tegen andere honden (en mensen).
 9. Voer is niet inbegrepen en je dient zelf te zorgen voor voldoende voer tijdens het verblijf. De honden zijn veel buiten en erg actief met elkaar, dus mogen ze best wat meer eten dan normaal. Als je hond vers vlees (diepvries) eet, dan kan dat bij ons in de vriezer.
 10. Reuen en teven lopen bij ons door elkaar, dus dat gaat niet goed als je teef loops is. Je kunt dit voorkomen door bij je dierenarts ‘de prikpil’ voor honden te halen. Mocht je hond toch loops zijn/worden, dan doen we er alles aan haar gescheiden te houden van de reuen, maar dat is voor niemand prettig.
 11. Mocht je hond tijdens zijn/haar verblijf onverhoopt iets overkomen, dan nemen wij altijd contact met je op. Wanneer het (medisch) noodzakelijk, zullen wij een dierenarts raadplegen of bezoeken. De kosten hiervoor brengen wij je in rekening.

Betaling en annulering

 1. Wij vragen je om 50% van de kosten minimaal 3 weken voor de eerste dag van de opvang te voldoen. De overige 50% dient uiterlijk op de eerste dag van opvang te zijn bijgeschreven op onze rekening, of contant te worden voldaan bij het brengen van de hond(en).
 2. Je kunt je reservering kosteloos annuleren tot 3 weken voor aanvang van het verblijf. Bij annulering korter dan 3 weken voor aanvang is 50% van de kosten verschuldigd.
 3. De dagen van brengen en halen worden als volledige dagen gerekend, ongeacht het tijdstip van brengen of halen.
 4. Bij het – op eigen verzoek – eerder ophalen van de hond dan op de afgesproken laatste dag van verblijf, worden de resterende dagen niet in mindering gebracht op de kosten.

Hoog Risico Rassen

Wij vangen helaas geen rassen op die op de (voormalige) lijst met hoog-risico honden van het ministerie staan. Dit is niet omdat wij persoonlijk een probleem hebben met deze rassen, maar omdat wij rekening dienen te houden met de mening van andere gasten op dit gebied.

De volgende honden, look-alikes en alle kruisingen met of tussen deze honden vallen in elk geval onder de categorie hoog-risico hond en worden niet opgevangen:

 1. Akita
 2. American Bulldog
 3. American Pitbull Terriër
 4. American Staffordshire Terrier
 5. Boerboel
 6. Bull Mastiff
 7. Bull Terrier
 8. Cane Corso
 9. Dogo Argentino
 10. Dogo Canario
 11. Staffordshire Bull Terrier.
 12. Rottweiler
 13. Tosa
 14. Fila Brasileiro
 15. Anatolische herder,
 16. Zuid-Russische Owcharka
 17. Kaukasische Owcharka
 18. Pitbull achtigen: alle kruisingen met een pitbull: pocket bully, micro bully, pocket pitbull, extreme pocket bully, Regular bully, Regular Pitbull, xl en xxl pitbull, xl en xxl bully, rednose pitbull, rednose bully
 19. Bully Kuta
 20. Alano
 21. Bandog

Overige

Bij het brengen van de hond(en), raden wij je aan om mee te nemen:

 • Hondenmand, kleed, kussen of iets ander waar de hond graag op ligt.
 • Riem en halsband (liefst geen uitrol riem, maar een gewone riem).
 • Voldoende voer en ‘lekkertjes’ voor de duur van het verblijf. Denk aan maatbeker of schema.
 • Als je hond medicijnen gebruikt, voldoende voor het verblijf en een duidelijk dosering/instructie
 • Contactgegevens van de eigenaar (telefoon, email, WhatsApp).
 • Contactgegevens in geval van nood als we je niet kunnen bereiken.
 • Gegevens van je eigen dierenarts.

Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar in het geval je ons nodig hebt of gewoon even wil weten of alles goed gaat. We sturen je (als je dat leuk vindt), heel regelmatig een korte ‘update’ met een foto of video van je hond(en).

Niet voor niets is ons motto “Je hebt pas echt vakantie als je hond dat ook heeft”.

Het Verwende Nest is geen bedrijf, maar een hobbymatige activiteit tegen vergoeding. We zijn niet BTW plichtig.