WIE ZIJN WIJ?

Een stukje over onszelf…

Mijn naam is Jacqueline en ik ben geboren in Nieuwersluis, een klein plaatsje aan de rivier de Vecht in de provincie Utrecht. Zolang als ik mij kan herinneren, spelen dieren een belangrijke rol in mijn leven. Het begon met paardrijles, daarna kreeg ik mijn eigen paard en ging ik wedstrijden rijden. Ik heb lange tijd gewerkt als instructrice en veel mensen kunnen helpen om beter (probleemloos) paard te rijden. Paardrijden doe ik nog steeds, maar dan puur uit liefhebberij en niet meer wedstrijdgericht of beroepsmatig. Ik heb het geluk dat we onze paarden bij huis kunnen hebben, een langgekoesterde droom die nu is uitgekomen.

Nadat ik besloot op 34 jarige leeftijd te verhuizen naar Wijk bij Duurstede ontmoette ik mijn man René. Al snel kwam daar onze hond Mats. Een Toller (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) die tot ons verdriet maar 10 jaar mocht worden maar die ons leven meer dan verrijkt heeft. Van alle dieren die ik in mijn leven gekend heb gaan honden het diepst in mijn hart zitten.

René is voornamelijk gek op honden én gelukkig ook op mij. Dat is waarom ik hem kon overhalen deze grote verhuizing van het midden van het land naar het hoge noorden te wagen. Sinds december 2018 wonen wij op deze prachtige plek. Wij kunnen niet anders zeggen dan; ‘het is hier fantastisch!’. Rene heeft jaren als vrijwilliger gewerkt bij de Dierenambulance in Utrecht en ook beroepsmatig veel met (dienst)honden gewerkt. Al deze ervaring komt goed van pas bij Het Verwende Nest.

Toen we nog in het midden van het land woonden, vingen we tijdens de vakantieperiode al regelmatig honden op. Het is dan ook een logische stap om deze vakantie opvang voor honden nu voort te zetten in Groningen. Want we hebben hier de ruimte en vooral ik heb alle tijd. René werkt voornamelijk vanuit huis en ik zorg dat het in en rondom het huis en met de dieren allemaal goed draait. Er is altijd genoeg te doen in en om het huis en we genieten ervan om samen met de honden lange wandelingen te maken. Wij hebben zelf twee honden. Kai, onze Toller en Storm de Mechelse Herder. Beide zijn sociaal, relaxt en goed opgevoed. Mocht het niet klikken tussen de honden (wat tussen reuen wel eens kan), dan hebben we voldoende ruimte om ze uit elkaar te houden. Buiten onze twee honden hebben we ook twee paarden en een Shetlander, vier katten, drie kippen en een vogel. Wij leven hier een bevoorrecht leven in ‘Het Verwende Nest’. Buiten het feit dat ik vind dat ik zelf het grootste verwende nest ben, doe ik mijn best om het alle dieren naar de zin te maken. Ik ben een bezige bij en kan niet goed stilzitten. Voor alle honden is dat super leuk want zij hebben elkaar én ze hebben mij om lekker veel aandacht te krijgen en mee te spelen.

Waar ik belang aan hecht is:

Een veilige omgeving voor iedereen

We doen ons best om alle dieren, dus niet alleen de honden, een mooi en veilig leven te geven. Daarom is ons hele erf omheind en heeft iedereen zijn eigen mand, kleedje of kussen. De katten zijn honden gewend maar hebben altijd een escape mogelijkheid om een te enthousiaste hond te ontlopen. We hebben aan alles gedacht maar blijven altijd waakzaam en zijn nooit uitgeleerd.

Schoon en opgeruimd

De dieren mogen (bijna) alles, zolang ze maar plezier hebben. Ik ruim gewoon iedere dag alles weer op zodat het geen rommel wordt en we een schone en gezonde leefomgeving kunnen bieden. Dus ook als er weer eens een hond in een moddersloot springt (dagelijks dingetje), dan is er geen probleem.

Genieten, bewegen en spelen

Het erf is ruim met voldoende schaduw en schuilplaatsen voor de honden zodat ze kunnen spelen maar ook zichzelf kunnen terugtrekken voor een dutje en hun rust kunnen pakken. Er is een lekker grasveld, plekken waar ze kunnen graven, mandjes en dekentjes en van ons vakantiehuisje wordt ook graag gebruik gemaakt. Want daar staat altijd een mand met leuke speeltjes en kun je heerlijk hangen op het bankstel.

Als ik een hond was, wat zou ik dan wensen in mijn vakantie? Dát is mijn uitgangspunt om ervoor te zorgen dat het ook  jouw hond aan niets ontbreekt.